VIII VOLTA A L'ESTANY

Corredors, corredores, grans, petits i famílies en general. Teniu una cita. Quan?. 

Doncs el proper 13 de Novembre a l'Estany d'Ivars d'Urgell.

El Club Atlètic Ivars organitza el proper 13 de novembre la VIII VOLTA A L'ESTANY.  (per més info cliqueu damunt l'anterior link).



Aquesta cursa té la particularitat que el recorregut transcorre en un entorn inigualable, gaudint alhora de l'esport i de la natura.

La cursa té tres recorreguts:
  • Un de 5 km (mitja volta a l’estany)
  • Un de 10 km (una volta sencera). 
  • Un de 7 km en cadira de rodes.
La sortida de les curses de 5 km i 10 km és simultània (el punt de sortida de la cursa de 5 km és a l'aparcament de l’estany per la zona de Vila-Sana, on prèviament els atletes hi seran traslladats en autocar).
La sortida de la de 10 km i la de 7 km és al passeig Felip Rodés (davant de l'ajuntament) d’Ivars d'Urgell. 
L'arribada serà al mateix lloc per a les tres curses, el punt de sortida de la de 10 km.

Es repetirà el recorregut de les edicions anteriors, per tant la cursa és mixta (40% asfalt, 60% terra).
El recorregut per a la cursa en cadira de rodes serà tot sobre asfalt coincidint amb l'inici de la prova de 10km, fins el creuament amb la carretera cap a Vallverd on es girarà i es retornarà pel mateix recorregut. Es donarà la sortida 10 minuts més tard que la resta.




Pels que no ho conegueu, l'estany d'Ivars i Vila-sana és un espai recuperat a partir del 2005 amb una superfície de 126 ha. Es tracta de l'estany interior de Catalunya més gran quant a dimensions i acull una important diversitat biològica.
Actualment es tracta d'una llacuna d'aigua dolça que presenta una baixa profunditat en la major part del seu perímetre, lo qual permet la proliferació de comunitats llacustres. Al llarg de l'estany s'hi han recreat illes de diferents formes, pendnets, alçades i emplaçaments que afavoreixen la fauna, especialment els ocells, amb punts de descans, alimentació i reproducció. 

Aquí unes fotografies que mostren la bellesa del paratge.




Doncs, molt important!!!!!! Aquest any el C. A. Ivars, a més de l'aspecte més lúdic i esportiu, mostra també la millor cara que hom pot tenir: la solidària. Aquesta serà una cursa concienciada amb el territori i per cada corredor / a inscrit es farà una donació de 0,40 euros a l'entitat EGRELL (Institució per a l'Estudi, Gestió i Recuperació dels Ecosistemes Lleidatans).



Ens veiem a l'estany d'Ivars?



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PRIMERS COL.LABORADORS

INSCRIPCIONS OBERTES